Wie, hoe, waar?

Met in gang van 1 oktober 2015 zijn RijRelaxed Nederland, Femrijopleiding.info en Hoogtevrees.info overgegaan in handen van de opvolger van Jan Voerman:  drs. Nayim Gonul.
Jan Voerman geeft u met vertrouwen over aan drs. Nayim Gonul, die dezelfde visie en aanpak zal voortzetten na reeds jarenlang te hebben samengewerkt met Jan Voerman.

Rijangst

  • Nieuwegein/Utrecht  
  • Haarlem en omgeving 
  • Rotterdam/Den Haag/Dordrecht/Gouda 
  • Steenwijk
    Let op: alle rijinstructeurs in genoemde plaatsen zijn daarnaast onafhankelijk zelfstandig rijschoolhouder.
    Bij aanmelding of verwijzing naar hen wordt u ook in financiële zin klant van deze rijinstructeur en niet van RijRelaxed Nederland.

Leerlingen voor het  rijbewijs: FEM-rijopleiding geheel of Diagnose-adviesrit bij vastlopen
U kunt terecht op alle bovengenoemde locaties.

Wat goed is om nog te weten

De speciale methodieken, waarmee mensen met Gewone Rijangst of met een Fobische Rijangst meestal naar tevredenheid geholpen kunnen worden,
zijn het resultaat van de fulltime inzet van Jan Voerman op dit gebied, gedurende ruim 25 jaar.
Verreweg de meeste hulpverleners in dit vlak, zogenaamde faalangst- of rijangstinstructeurs, psychologen, (verkeers)counselors of rijangstcoaches zijn heel veel korter hierin werkzaam en bovendien vaak maar enkele uren per week, naast hun gewone werk als rij-instructeur, psycholoog  en dergelijke.

Als ‘ervaringsdeskundige’ op het gebied van fobieën (enkele fobieën hebben zijn leven langdurig in de war gegooid) en als gespecialiseerd rij-instructeur combineert hij met het nodige begrip en invoelingsvermogen zijn kennis van angsten en fobieën, met zijn diepgaande inzicht in het disfunctioneren van de mens achter het stuur.
Juist deze combinatie in de praktijk toegepast in de auto, is erg succesvol gebleken. Een combinatie die zowel de gewone rij-instructeur als bijvoorbeeld de psychotherapeut of gedragstherapeut meestal mist.

Als er echter dieper liggende problemen van psychische aard mede ten grondslag kunnen liggen aan de rijangst, kan hulp door een dergelijke hulpverlener in combinatie met de specialistische hulp van RijRelaxed echter wel degelijk heel zinvol zijn. Ook bij emotioneel traumatische ongevallen kunnen wij samenwerken met een gespecialiseerde psycholoog, onder andere voor aanvullende behandeling met de zogenaamde EMDR therapie. Regelmatig worden mensen naar ons doorverwezen door hun huisarts, psychiater of therapeut, door het Riagg, het Bureau voor Slachtofferhulp, of door de Angst, Dwang en Fobie stichting (ADF-stichting, de vroegere Fobieclub).

Telefonische informatie bij  RijRelaxed Nederland:  06 – 551 208 54  of  06 573 355 94
Helaas kan de telefoon niet continu bemand zijn, maar spreek gerust even in!